Reference case

IGM Resins verbindt alle vestigingen met SD-WAN


Meer lezen over SD-WAN

IGM Resins verbindt alle vestigingen met SD-WAN

IGM Resins staat bekend als specialist op het gebied van ontwikkeling, productie en levering van producten en technische diensten aan de wereldwijde UV-inkt- en coatingindustrie. Ze zorgen voor productie en distributie van een groot aantal grondstoffen voor UV-uitharding en bieden technische applicatieondersteuning, productontwikkeling en oplossingen op maat. Om het hoofdkantoor in Waalwijk via een hoogwaardige WAN te verbinden met vestigingen in China, Brazilië, Italië en de Verenigde Staten sloten zij een Managed SD-WAN overeenkomst met Telindus.

IGM Resins: specialist met ambitie

IGM Resins is in 20 jaar uitgegroeid tot specialist in de UV-inkt en coatingindustrie en heeft momenteel ruim 900 medewerkers in Nederland, China, Brazilië, Italië en de VS. Om hun klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn, is door de jaren heen het productportfolio, de mogelijkheden op het gebied van R&D, de productontwikkeling en de productie flink uitgebreid. En nog steeds heeft de organisatie een flinke groeiambitie. Om dit te realiseren constateerde Anco Hoekstra, Global IT Director, dat er op vele aspecten van de bedrijfsvoering een professionaliseringsslag nodig was. Zo ook op IT-gebied.

Prioriteit voor het aanleggen van wereldwijd WAN

Hoekstra analyseerde de IT-infrastructuur, -organisatie, het applicatieportfolio en de IT-behoeften en formuleerde een IT-roadmap. De conclusie was dat het vernieuwen en aanleggen van een wereldwijd WAN prioriteit had. Door de snelle groei van de onderneming was er een wildgroei aan hard- en software ontstaan en was de netwerkapparatuur verouderd en dringend aan vervanging toe. “De operaties in de VS en Europa waren wel met elkaar verbonden, maar het bleek lastig om nauw samen te werken met China. Skype for Business was, bijvoorbeeld, niet mogelijk en het consolideren van financiële verslaglegging, wat in Waalwijk gebeurt, was een uitdaging. Bovendien lagen er serieuze security issues. We werken met gepatenteerde producten en investeren veel in R&D. Dit mag niet in verkeerde handen vallen.”

Stabiliteit en veiligheid met SD-WAN

Met een vernieuwd en goed WAN leg je de basis voor stabiliteit en veiligheid van de bedrijfsapplicaties als SAP S4/HANA. Echter, Hoeksta wist ook dat hij met zijn relatief kleine IT-afdeling niet in staat zou zijn een dergelijk, wereldwijd WAN te kunnen monitoren en beheren. Managed SD-WAN van Telindus bleek uitkomst te bieden voor de hoge netwerkeisen en verschillende locaties van IGM Resins. Hoekstra: “Met de Managed SD-WAN oplossing van Telindus zijn wij in staat op een verantwoorde en veilige manier onze groei te realiseren, waarbij we als organisatie flexibel en wendbaar blijven.”

Managed SD-WAN: een compleet plaatje

Deze connectivity-oplossing, Software Defined Wide Area Networking (SD-WAN), staat voor orchestration en automatisering. “Wat voor ons van groot belang is, is dat we met SD-WAN in staat zijn nieuwe vestigingen snel aan te sluiten. Overnames, die onderdeel zijn van onze groeistrategie, kunnen we dan snel integreren in onze organisatie. Tevens kan het netwerk heel eenvoudig 24×7 gemonitord worden. En ten slotte zullen we veel profijt hebben van de mogelijkheid prioritering aan te brengen in applicaties en dataverkeer”, vertelt Anco Hoekstra. Met SD-WAN is IGM Resins ervan verzekerd dat primaire business processen worden ondersteund en kunnen ze rekenen op stabiliteit, performance en security. Doordat met SD-WAN routers vanuit één centraal punt worden ‘ingeregeld’ in plaats van elk afzonderlijk scheelt dit in kosten, neemt de hoeveelheid werk af en wordt de kans op fouten drastisch verminderd. Hoekstra: “Het feit dat Telindus SD-WAN levert als een managed service, maakt voor IGM Resins het plaatje compleet.”

Een partner die meedenkt

“Telindus doet wat het belooft en is echt een partner die meedenkt en zich proactief en flexibel opstelt. Een goed voorbeeld was het defect aan een kabeltje in onze faciliteit in Brazilië; dat had Telindus al opgemerkt voordat er problemen konden ontstaan.” Door het beheer van het SD-WAN bij Telindus neer te leggen, kon IGM Resins zich richten op de primaire bedrijfsprocessen. “We worden geheel ontzorgd. Met deze Managed SD-WAN oplossing van Telindus zijn wij in staat op een verantwoorde en veilige manier onze groei te realiseren, waarbij we als organisatie flexibel en wendbaar blijven”, concludeert Anco Hoekstra.

Meer informatie over SD-WAN?

Benieuwd naar meer informatie over SD-WAN? In ons e-book Uitbesteding beheer SD-WAN: 3 voordelen voor de IT-afdelinglees je waarom je kunt kiezen om SD-WAN managed af te nemen en welke voordelen je daarvan concreet terugziet. Download dit e-book door het formulier hiernaast in te vullen.

In het e-book Migreren naar SD-WAN: is een externe beheerpartij nog wel nodig?kun je meer lezen over wat een managed service provider biedt wat je zelf niet kunt regelen, welke aspecten jouw keuze zouden moeten beïnvloeden en welke vragen je jezelf zou moeten stellen om tot een goede keus te komen.

Together in IT is een samenwerking tussen Telindus en Cisco.

Download het e-book

'Uitbesteding beheer SD-WAN: 3 voordelen voor de IT-afdeling'

Contact

 

Krommewetering 7
3543 AP Utrecht

Postbus 9559
3506 GN Utrecht

Email: info@togetherinit.nl
Tel.: +31 (0)30 – 247 77 11
Fax: +31 (0)30 – 247 75 69

Neem hier contact met ons op