Blog

De touwtjes weer in handen dankzij SD-WAN


Lees meer over SD-WAN

De touwtjes weer in handen dankzij SD-WAN

Het wordt steeds drukker in de cloud. Er komen alsmaar nieuwe diensten bij die je de ene keer afneemt van Google, de andere keer van Amazon of Microsoft. Hoe houd jij nog de regie over jouw netwerk? Het antwoord: orchestration en automatisering middels SD-WAN.

SD-WAN is dé nieuwe trend in de wereld van de zakelijke netwerken. Het Amerikaanse IDC (International Data Corporation) verwacht een flinke toename van gebruikers in de komende jaren. Andrew Lerner van IT-adviesbureau Gartner voorspelt dat eind 2019 30 procent van alle bedrijven de toepassing al gebruikt.

Gecentraliseerd beheer

Grote bedrijven hanteren vaak verschillende regels voor grote, middelgrote en kleine locaties. Met SD-WAN worden jouw routers vanuit één centraal punt ‘ingeregeld’ in plaats van elk afzonderlijk. Dit scheelt in de kosten omdat er minder werk hoeft te worden gedaan. Minder handelingen verrichten betekent ook minder kans op fouten waardoor er minder mis kan gaan op het gebied van security.

Een ander groot voordeel van SD-WAN is dat het kan onderscheiden welke applicaties voor jouw organisatie van levensbelang zijn en welke niet. Als je over meerdere verbindingen met het internet beschikt en er valt er één weg, dan kan SD-WAN overschakelen naar een andere route, zodat bijvoorbeeld een videocall ongestoord kan worden voortgezet. Het systeem zet op dat moment het gebruik van bijvoorbeeld YouTube even op een laag pitje.

SD-WAN & MPLS

Soms kan er ook worden bespaard door SD-WAN in te zetten, waardoor het bestaande MPLS-privénetwerk overbodig kan worden gemaakt. MPLS is natuurlijk erg betrouwbaar en veilig, maar ook erg duur. Bovendien kost het vaak veel tijd voor een nieuwe vestiging op dit netwerk is aangesloten.

Het kan zijn dat het voor jouw organisatie toch beter is om MPLS te blijven gebruiken, in combinatie met andere verbindingen, zoals vast of mobiel internet. Zo is het voor een ziekenhuis noodzakelijk om privacygevoelige documenten alleen via het gesloten (MPLS-)netwerk te versturen. Andere toepassingen kunnen dan van de overige lijnen gebruikmaken.

Uitbesteden van alles wat met datatransport te maken heeft, kan natuurlijk ook voordeel opleveren. Jouw eigen IT-mensen kunnen zich dan bezighouden met hun kerntaken. Telindus is specialist in IT-infrastructuur en kan het ontwerp van een netwerk inrichten op basis van jouw eisen en wensen. Bovendien neemt Telindus het beheer voor zijn rekening met Telindus Connect Platforms – Managed SD-WAN. Zo krijg je weer ruimte voor taken die van strategisch belang zijn voor jouw business.

Meer weten over Telindus managed SD-WAN? Download het e-book ‘Hoe groter en complexer het netwerk, hoe groter de voordelen van SD-WAN’ door het formulier hiernaast in te vullen, lees de reference case ‘IGM Resins verbindt alle vestigingen met SD-WAN’ of neem direct contact met ons op.

Together in IT is een samenwerking tussen Cisco en Telindus.

Download het e-book

'Hoe groter en complexer het netwerk, hoe groter de voordelen van SD-WAN'

Contact

 

Krommewetering 7
3543 AP Utrecht

Postbus 9559
3506 GN Utrecht

Email: info@togetherinit.nl
Tel.: +31 (0)30 – 247 77 11
Fax: +31 (0)30 – 247 75 69

Neem hier contact met ons op